joi, 16 august 2007

(Pentru Ala) "Atunci cand iti doresti ceva...



...intregul Univers conspira la realizarea dorintei tale", spune o carte extrem de populara a la fel de popularului Paulo Coelho. Si asa este. Chiar daca perseverenta fotomodelelor si a fotbalistilor studenti la Drept de a cita din ,,Alchimistul" a demonetizat cartea intr-o buna masura si a facut-o sa cada in banalitate, aceasta fraza excede sfera operei lui Coelho. E un adevar universal valabil, pe care nu Coelho l-a descoperit, ci doar l-a ,,imbracat" intr-o frumoasa poveste a unui calator ce parcurge o cale initiatica pana la descoperirea menirii lui in viata.

Intr-un fel, fiecare dintre noi este un Santiago. Fiecare dintre noi cauta ceva. Fiecare dintre noi isi urmeaza calea. Iar cel mai frumos lucru este atunci cand mai multi astfel de ,,Santiago" isi intersecteaza drumurile si impartasesc o parte din trairile si asteptarile lor.

Astazi am simtit foarte prezenta in mine aceasta idee, in timp ce vorbeam la telefon cu o prietena veche si draga, pe care o simt f.aproape de sufletul meu tocmai pentru ca ne asemanam in multe privinte. Pentru ca visurile noastre au fost si sunt apropiate si...in clipa asta...pentru ca amandoua avem norocul de a ne afla pe calea spre realizarea lor.

In ultimul an de facultate, cele mai multe discutii ale noastre se invarteau in jurul dorintelor noastre de a face masterate in strainatate, ne impartaseam impresii despre programele gasite pe net, ne dadeam sfaturi despre GMAT si, in marea majoritate a timpului, visam cu ochii deschisi la momentul in care acele proiectii optimiste vor deveni o frumoasa realitate.

Astazi, amandoua traim acest moment. Eu voi pleca pe 22 si ea pe 26, amandoua spre destinatiile pe care ni le-am dorit si avand in suflet minunatul sentiment al visului care incepe sa se indeplineasca. Ne-am facut deja planuri sa ne intalnim prin tari straine si sa stam linistite la o cafea, depanand amintiri din facultate. E o imagine extrem de vie in mintea mea si care, tocmai din acest motiv, sunt convinsa ca va deveni realitate.

Chiar daca mergem in directii diferite, pe Ala o simt cumva tovarasa mea de drum. Chiar daca destinatiile noastre sunt diferite, drumul este acelasi. Este drumul catre implinirea unui vis. Atat in mine, cat si in ea, salasuieste acelasi Santiago curios si plin de speranta. Care va reusi sa ajunga acolo unde isi doreste. Pentru ca, da...atunci cand iti doresti ceva, intregul Univers conspira la realizarea dorintei tale. Pe cuvant de cercetas :)

Drum bun, Ala! Urmatoarea data cand ne vom vedea, voi putea sa-ti spun cu seninatate ,,Am reusit, Ala! We did it! Iti vine sa crezi?". Si atunci ma voi simti din nou ca in anul 4, cand visam amandoua la acest moment. De atunci, toate s-au schimbat, chiar si ceea ce credeam ca nu se va schimba niciodata. Un singur lucru a ramas: prietenia noastra. IN BOCCA AL LUPO, RAGAZZA ! Ti penserò! ;)

Un comentariu:

Stefania spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.